fbpx

Palvelumuotoilijan ALOITTAJA-
valmennus

Palvelumuotoilijan ALOITTAJA-valmennus

Viiden kuukauden valmennus, joka antaa sinulle tukea ja välineitä oman ammatillisen identiteettisi kehittämiseen sekä työurasi tavoitteiden kirkastamiseen.

kenelle?

uransa alkuvaiheessa oleville palvelumuotoilijoille ja palvelumuotoilun opiskelijoille

hinta

alk. 109 €

hintaan sisältyy alv. 24%

Syksyllä 2020 alkavat ensimmäiset ALOITTAJA-valmennukset

ALOITTAJA-valmennuksen ensimmäiset valmennusryhmät toteutetaan yhteistyössä Ornamon kanssa. Muotoilualan asiantuntijärjestö Ornamo ry on myöntänyt valmennusryhmille aluetoimintarahoituksen. 
Lue uutinen. 

Muotoiloualan asiantuntijäjrestö Ornamo yhteistyössä Qaswuan kanssa
Yhteistyössä Ornamon kanssa toteutettava ALOITTAJA-valmennus toteutetaan pääosin verkossa ja siihen pääsee mukaan 100 osallistujaa. Syksyn aikana tarkentuneiden suunnitelmien mukaisesti lopullisia valmennusryhmiä toteutetaan viisi. Syksyllä 2020 käynnistyvät neljä ensimmäistä eli Lahti, Tampere, Turku sekä Koko Suomi -ryhmät ja alkuvuodesta 2021 vielä yksi Koko Suomi -ryhmä. Koko Suomi -ryhmät toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa ja muut ryhmät osallistujien toiveiden mukaisesti joko kokonaan verkossa tai osittain livenä kokoontuen.
ALOITTAJA-valmennuksen viisi ensimmäistä ryhmää ovat pilottitoteutuksia, joten valmennuksen kehitystyötä ja viimeistelyä jatketaan niistä saatujen kokemusten ja palautteiden perusteella. Pilottitoteutuksen luonne on huomioitu myös valmennuksen hinnoittelussa, joka on sen osallistujille hyvin edullinen:

Hinta Ornamon jäsenille: 109 € sis. alv
Hinta muille: 199 € sis. alv

ALOITTAJA-valmennuksen hyödyt

5 kuukauden intensiivinen kehittymisprosessi, jossa syvennät omaa osaamistasi ja itsetuntemustasi sekä opit samalla myös muilta vertaisiltasi:

valmennus selkeyttää omaa muotoilijaidentiteettiäsi sekä työurasi tavoitteita antaen välineitä ja tukea omien vahvuuksiesi tunnistamiseen ja hyödyntämiseen

valmennus lisää mahdollisuuksiasi mielekkään työuran rakentamiseen sekä onnistuneeseen työllistymiseen ja yhteistyöprojektien toteuttamiseen

valmennuksen myötä saat myös uuden, valmennuksen osallistujista ja valmentajista koostuvan ammatillisen verkoston

valmennuksessa etenet yhdessä ryhmän kanssa yhteisen aikataulun mukaisesti, mutta samalla myös annetun aikaraamin sisällä joustavasti – ajasta ja paikasta riippumattomasti – edeten

24/7

valmennuksen verkkoalusta ja aineistot käytössäsi ajasta ja paikasta riippumattomasti

5 kuukautta

5 kuukautta intensiivinen kehittymisprosessi, jossa etenet yhteisen aikataulun mukaisesti

livealoitus

valmennuksen aloitus toteutetaan livenä työpajan merkeissä

ryhmävalmennus

itsenäisesti opiskeltavat materiaalit, kehittymistä edistävät tehtävät ja vertaisoppiminen

ALOITTAJA-valmennus

Viiden kuukauden valmennus, jonka viisi moduulia antavat sinulle tukea ja välineitä oman ammatillisen identiteettisi kehittämiseen sekä työurasi tavoitteiden kirkastamiseen ja niitä kohti etenemiseen.
Palvelumuotoilun valmennus
Valmennuksen hinta sisältää aloitustyöpajan, orientoivat materiaalit ja kehittymistä edistävät tehtävät, ohjatun prosessin vertaisoppimiselle ja omalle kehittymiselle sekä todistuksen valmennukseen osallistumisesta.
Moduulissa kirkastat oman visiosi siitä, millaisena näet unelmiesi uran palvelumuotoilijana.
Moduulissa reflektoit tähän asti kulkemaasi kehitysmatkaa sekä tunnistat siellä olleita merkittäviä oppeja ja oivalluksia.
Moduulissa työstät oman osaamisesi tunnistamista, visualisointia ja sanoittamista sekä konkretisoit ne osaamisportfolioksi.
Moduulissa pääset tekemään löytöretken oman polkusi tunnistamiseen ja sen tietoiseen kulkemiseen.

Moduulissa työstät konkreettiset suunnitelmat seuraavien askeleiden toteuttamiseen ja unelmiesi uran tavoittelemiseen.

Tutustu tarkemmin
ALOITTAJA-valmennukseen:

Valmennus starttaa aloitustapaamisella työpajan merkeissä ja jatkuu siitä viiden kuukauden mittaisella verkkovalmennuksella. Valmennus tarjoaa sinulle innostavan ja systemaattisen kehittymisprosessin, jossa erilaisilla orientaatiomateriaaleilla ja kehittymistä edistävillä tehtävillä sekä muiden kokemuksista ja oivalluksista vertaisoppimalla viemme kehittymisprosessia eteenpäin.

Valmennus antaa sinulle tukea ja välineitä oman ammatillisen identiteettisi kehittämiseen sekä työurasi tavoitteiden kirkastamiseen ja niitä kohti etenemiseen. Tämä on erittäin tärkeä osa muotoilijaksi kasvamista ja kehittymistä sekä oman työurasi tietoista edistämistä, johon muotoilijan (tutkinto)koulutus ei useinkaan tarjoa riittäviä mahdollisuuksia ja keinoja. Tällöin oman osaamisesi reflektointi ja muotoilijaidentiteetin työstäminen sekä työuran suunnitelmallinen rakentaminen voivat jäädä varsin vähälle huomiolle – ja vaikeuttaa siten osaltaan oman osaamisesi ja potentiaalisi tunnistamista, niistä viestimistä sekä sitä kautta mieleisen työuran tavoittelemista.

Valmennuskokonaisuuden yksi tärkeimmistä tavoitteista on oppia myös muilta vertaisilta sekä verkostoitua heidän kanssaan. Tällä on suuri merkitys oman muotoilijaidentiteetin työstämisessä ja kehittämisessä sekä mahdollisesti myös tulevassa työllistymisessä tai erilaisten yhteistyöprojektien rakentamisessa.

Valmentajina ALOITTAJA-valmennuksessa toimivat Qaswuan perustajat Johanna Säynäjäkangas ja Sofia Forsberg. Valmennus perustuu Johannan ja Sofian omiin henkilökohtaisiin kokemuksiin muotoilijaksi kasvamisesta ja kehittymisestä sekä erityisesti siitä, miten tärkeää sen työstäminen ja aktiivinen edistäminen on omalle työllistymiselle ja mielekkään työuran rakentamiselle. Lisää Johannan ja Sofian taustoista sekä Qaswuan perustamisesta voit lukea täältä.

Ornamon jäsenille on varattu 15 henkilön kiintiö viiteen ensimmäiseen ALOITTAJA-valmennusryhmään. Tämän lisäksi he saavat merkittävän alennuksen valmennuksen osallistumismaksusta: hinta Ornamon jäsenille 109 € sis. alv ja hinta muille 199 € sis. alv. Kiintiöpaikkojen lisäksi valmennusryhmiin mahtuu mukaan 10 sellaista osallistujaa, jotka eivät ole Ornamon jäseniä.

SOVELTAJA-kurssin eteneminen sisältäen tutustumisen, ilmoittautumisen, maksamisen ja aloittamisen.

Kurssin toteutusmuoto on ryhmävalmennus. Tämä tarkoittaa sitä, että valmennuskokonaisuus toteutetaan ennalta määritellyn aikaraamin mukaisesti yhdessä ryhmän kanssa edeten. Aikataulun asettamissa rajoissa sinun on kuitenkin mahdollista tutustua orientoiviin materiaaleihin ja tehdä annettuja tehtäviä ajasta ja paikasta riippumattomasti.

Ryhmävalmennus tarkoittaa myös sitä, että jokaisen ryhmän jäsenen sitoutuminen osallistumiseen ja kehitysprosessin mukaiseen etenemiseen on ensiarvoisen tärkeää. Tästä syystä toivommekin, että ilmoittaudut kurssille vain, mikäli voit sitoutua sen suorittamiseen.

Kurssin ryhmäkoko on maksimissaan 25 henkilöä ja minimimäärä, jolla kurssi toteutetaan, on 20 henkilöä.

Huomioithan, että mikäli valmennuksen aloitustapaamista ei voida toteuttaa suunnitelman mukaisena livetapaamisena jonkin yllättävän esteen (kuten koronatilanteen) vuoksi, varaamme oikeuden valmennuksen toteutuksen muokkaamiseen. Muutokset voivat koskea esimerkiksi aloitustapaamisen toteuttamista verkossa, valmennuksen aloitusajankohdan siirtämistä tai muuta toteutusmallin liittyvää muutosta.

Tällä kurssilla käytämme ilmoittautumismenettelyä, jossa kurssipaikka varataan ilmoittautumalla valitsemaasi valmennusryhmään (nämä listattu alempana). Kurssin ilmoittautumisajan päätyttyä, lähetämme sinulle vahvistuksen, joka sisältää ohjeet kurssin maksamiseen ja kurssille osallistumiseen.

Osallistumisoikeus kurssille annetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli kurssille on ilmoittautunut enemmän osallistujia kuin sinne voidaan ottaa, on kurssille mahdollista jäädä jonotuspaikalle. Mikäli täyteen varatulle kurssille tulee peruutuspaikkoja, tarjoamme niitä aina ensisijaisesti jonotuslistalla oleville.

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Mikäli sinulle kuitenkin tulee jokin yllättävä este kurssille osallistumiseen, olethan pikimmiten yhteydessä meihin lähettämällä asiasta sähköpostin osoitteeseen [email protected].

Kurssimaksu suoritetaan vasta, kun ilmoittautumisaika kurssille on päättynyt ja osallistumisoikeus kurssille vahvistettu (pääsääntöisesti noin kuukautta ennen kuin kurssi alkaa). Tämä mahdollistaa ilmoittautumisen kursseille jo hyvissä ajoin, ilman että sinun tarvitsee vielä maksaa osallistumisestasi kurssille.

Osallistumisoikeus kurssille ja käyttöoikeus kurssisisältöön on aina henkilökohtainen. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssilla opiskelemasi kurssisisältö on vain sinulle tarkoitettua. Ethän siis jaa sitä eteenpäin julkisesti tai yksityisesti, hyödynnä sitä kaupalliseen tarkoitukseen tai johonkin muuhun tekijänoikeuksia rikkovaan toimintaan.

Huomioithan tällä ryhmämuotoisella kurssilla ollessasi, että kurssimme perustuvat luottamuksellisuuteen ja tämän kunnioittaminen on jokaisen osallistujan vastuulla. Ethän siis jaa tai muulla tavoin viesti ryhmän ulkopuolelle siellä jaettuja keskusteluja, pohdintoja, tehtäväpalautuksia tai muuta luottamukselliseksi katsottavaa sisältöä.

Qaswua kurssin kehittäjänä ja toteuttajana vastaa kurssin kehittämisprosessin kokonaisvaltaisesta suunnittelusta ja ohjaamisesta, kurssisisältöjen tuottamisesta ja kurssijärjestelyistä. Koska kurssit perustuvat osallistujien omaan aktiivisuuteen ja sitoutumiseen, on vastuu kurssin suorittamisesta ja sen avulla saatavien hyötyjen toteutumisesta sinulla. Kurssin osallistujana sinä olet siten aktiivinen toimija, jonka omat toimintatavat vaikuttavat merkittävästi kurssilla saataviin tuloksiin.

Tarjoamme kaikille kursseillemme tyytyväisyystakuun. Mikäli kurssin päätyttyä et ole tyytyväinen kurssin sisältöön tai omaan kehitykseesi kurssin aikana, otathan meihin yhteyttä. Pyrimme aina löytämään kaikkia osapuolia palvelevan ratkaisun esimerkiksi tarjoamalla sinulle mahdollisuuden osallistua jollekin toiselle tarjonnassamme olevalle kurssille, joka voisi soveltua tarpeisiisi paremmin. Huomioithan kuitenkin, että kurssin onnistumiseen on merkittävä vaikutus myös omalla aktiivisuudellasi ja sitoutumisellasi.

Lue lisää kurssiehdoistamme.

ALOITTAJA-valmennuksen valmennusryhmät

Syksyn 2020 pilottitoteutukset näet alla.
Ilmoittautuminen valmennusryhmiin on päättynyt.
Palvelumuotoilijan ALOITTAJA-valmennus

LAHTI
SYKSY

23.9.2020 – 22.2.2021

Palvelumuotoilijan ALOITTAJA-valmennus

TAMPERE
SYKSY

29.9.2020 – 28.2.2021

Palvelumuotoilijan ALOITTAJA-valmennus

TURKU
SYKSY

1.10.2020 – 1.3.2021

Palvelumuotoilijan ALOITTAJA-valmennus

KOKO SUOMI SYKSY

6.11.2020 – 5.4.2021

ALOITTAJA-valmennus on nyt SUUNTA-valmennus.

TUTUSTU UUDISTETTUUN SUUNTA-VALMENNUKSEEN ja tuleviin toteutuksiin.

Me Qaswualla uskomme, että 

palvelumuotoilulla on mahdollista muuttaa maailmaa.

Mutta muutosta ei tapahdu ilman ymmärrystä ja osaamista
sekä niiden tietoista kehittämistä.

Kehitä ja kehity

– niin nouset kasvuun!

Pääosin verkossa toteutettavat kurssimme mahdollistavat osaamisen kehittämisen ajasta ja paikasta riippumattomasti. Avoimesta kurssitarjonnastamme löytyvät koulutukset palvelumuotoilun perusymmärryksen hankkimiseen sekä valmennukset palvelumuotoilun ammattilaisena tai haltuun ottamisen edistäjänä kehittymiseen ja kasvamiseen.