fbpx

Palvelumuotoilun kasvutarinoita
podcast

Tervetuloa innostumaan ja oppimaan Palvelumuotoilun kasvutarinoista!
Podcastissa nostamme esille palvelumuotoilun ammattilaisten, ilmiöiden ja edelläkävijöiden kasvutarinoita.

Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa pääset tutustumaan palvelumuotoilun ammattilaisten, ilmiöiden ja edelläkävijöiden erilaisiin kasvutarinoihin. Keskusteluissa kurkistamme kulisseihin ja avaamme kuulijoille niitä kehitysmatkoja, joita kukin vieraamme on saanut kulkea. Luvassa on sykähdyttäviä tarinoita matkan varrella saaduista kokemuksista, opeista ja oivalluksista sekä vinkkejä kuulijoille jaettavaksi.

3. kauden jaksot

21. Vilma Hovi – palvelumuotoilun opiskelijan oivalluksia alasta ja opinnoista

Vilma Hovi opiskelee palvelumuotoilijaksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkissa ja on edennyt opinnoissaan jo loppusuoralle. Tässä jaksossa keskustelemme Vilman kanssa hänen kokemuksistaan palvelumuotoilun parissa sekä virittäydymme podcastin kolmannen kauden teemaan ja tuleviin jaksoihin. Jaksossa saammekin kuulla, millaisena ala Vilmalle näyttäytyy sekä millaisia oppeja ja oivalluksia hän on opinnoistaan, podcastista ja palvelumuotoilusta saanut.

2. kauden jaksot

Taru Parikka vieraana Palvelumuotoilun kavutarinoita podcastissa

20. Taru Parikka – monitieteinen palvelumuotoilun ammattilainen

Taru Parikka on palvelumuotoilun ammattilainen, jota palvelumuotoilu on vienyt metrotunnelin työmaalta sairaalamaailmaan ja start-upista suuriyritykseen. Tarulla on kauppatieteitä ja muotoilua yhdistävä koulutustausta sekä 10 vuoden kokemus palvelumuotoilijan tehtävistä, joista viimeisimpänä Senior Service Designerin työ Cargotecilla. Jaksossa Taru kertoo eri työtehtävistään ja oivalluksistaan palvelumuotoilun parissa sekä avaa, millaisia mahdollisuuksia palvelumuotoilulla on valmistavassa teollisuudessa.

Aino Mensonen vieraana Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

19. Aino Mensonen – käyttäjälähtöisen tutkimuksen asiantuntija ja liideri

Aino Mensonen on diplomi-insinööri ja tekniikan lisensiaatti, joka johtaa Ramboll Finlandilla palvelumuotoilua. Ainolla on vahva tausta tutkimusmaailmasta, mikä näkyy hänen työssään käyttäjälähtöisten ja kestävien suunnitteluratkaisujen edistäjänä ja liidaajana. Jaksossa Aino kertookin omasta kasvumatkastaan muotoilutyön johtajaksi sekä insinööritalon muutoksesta kohti käyttäjälähtöistä suunnittelua.

Susanne Nylund vieraana palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

18. Susanne Nylund – sosiologista johtavaksi palvelumuotoilijaksi

Susanne Nylund on valtiotieteilijä, joka toimii johtavana palvelumuotoilijana Metsähallituksen Luonto- ja Eräpalveluissa. Tässä jaksossa Susanne kertoo, millainen valttikortti sosiologitausta ja vahva tutkimusosaaminen ovat, miten hän päätyi nykyiseen unelma-ammattiinsa ja millaista on toimia palvelumuotoilun pioneeriroolissa edistämässä asiakaslähtöisyyttä sekä johtamassa muotoilutyötä.

Sini Parkkinen vieraana Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

17. Sini Parkkinen – muotoilun innovatiivinen moniosaaja

Sini Parkkinen on muotoilun moniosaaja, jolla on pitkä kokemus erilaisista työrooleista niin graafisen suunnittelun, konseptisuunnittelun, UX-suunnittelun kuin palvelumuotoilun parissa. Tässä jaksossa Sini kertoo, mikä näitä kaikkia rooleja on yhdistänyt ja miten hän on kasvattanut omaa ammattitaitoaan säätämällä lentokorkeutta koko ajan ylöspäin päätyen lopulta palvelumuotoilijaksi SOK:lle.

Outi Nokkonen vieraana Palvelumuotoilun kasvutarainoita podcastissa

16. Outi Nokkonen – julkisen sektorin palvelumuotoilun ammattilainen

Outi Nokkonen on palvelumuotoilun ammattilainen, joka pääsi tekemään pioneerityötä Tampereen kaupungin ensimmäisenä palvelumuotoilijana. Tässä jaksossa Outi avaa kuulijoille, millaista oli työskennellä palvelumuotoilijana monitoimijaorganisaatiossa, jossa oli liki 15 000 työkaveria ja siirtyä sen jälkeen pienyrittäjäksi – millainen muutos se oli ja mitä kaikkea näistä vuosista on tullut opittua.

Kirsi Kauppinen vieraana palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

15. Kirsi Kauppinen – palvelumuotoilua jo kolmella vuosikymmenellä

Kirsi Kauppinen on muotoilija, joka on saanut tehdä palvelumuotoilua hyvin monissa organisaatioissa ja tiimikokoonpanoissa jo kolmella vuosikymmenellä. Jaksossa Kirsi jakaa kuulijoille muutosmatkansa työelämän turbulenssissa sekä kertoo vaikuttavan työhistoriansa käänteistä, pettymyksistä ja oivalluksista, jotka lopulta ohjasivat hänet nykyiseen työhönsä Duunitorin johtavaksi palvelumuotoilijaksi.

Taina Martikainen vieraana Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

14. Taina Martikainen – julkishallinnon palvelumuotoilun edistäjä ja moniosaaja

Taina Martikainen on toiminut mm. laatupäällikkönä, data analystina ja käyttöliittymäsuunnittelijana edeten lopulta nykyiseen positioonsa Kelan tietopalveluiden innovointiyksikön Johtavaksi palvelumuotoilijaksi. Jaksossa Taina kertoo, miten hän on rakentanut pala palalta omaa osaamistaan ja sen eri ulottuvuuksia sekä nostaa esille oivalluksiaan julkishallinnon palvelumuotoilun erityispiirteistä.

Elina Piskonen vieraana palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

13. Elina Piskonen – viestinnän ja palvelumuotoilun yhdistämisen edelläkävijä

Elina Piskonen työskentelee Opetushallituksen asiakaskokemuspäällikkönä ja luonnehtii itseään asiakaskokemuksen sekatyöläiseksi, jolla on taustaa viestinnästä, palvelumuotoilusta, ICT-maailmasta ja organisaatioiden kehittämisestä. Tässä jaksossa Elina avaa kuulijoille urallaan saamiaan oppeja ja oivalluksia sekä sitä, miten hänestä tuli viestinnän ja palvelumuotoilun yhdistämisen edelläkävijä.

Saara Jäämies vieraana palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

12. Saara Jäämies – innovatiivinen muotoilija ja erinomainen fasilitaattori

Saara Jäämies on palvelumuotoilun ja yhteissuunnittelun ammattilainen, jolla on monipuolinen työkokemus julkisella sektorilla työskentelystä, verkostojohtamisesta sekä ihmiskeskeisestä kehittämisestä. Tässä jaksossa Saara kertoo omasta kasvumatkastaan, joka on sisältänyt niin huijarisyndrooman kanssa kipuilua, pieniä kompastumisia kuin isoja onnistumisen ja oppimisen hetkiä.

Mikko Kapanen vieraana Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

11. Mikko Kapanen – vaikeuksien kautta palvelumuotoilun hyödyntäjäksi

Mikko Kapanen on pitkän linjan ravintola-alan ammattilainen, joka on työskennellyt suurimman osan työurastaan matkustajalaivoilla ja ryhtynyt nyt viime aikoina tuomaan palvelumuotoilua omaan työhönsä. Tässä jaksossa Mikko kertoo erityisen kasvutarinansa ja avaa kuulijoille sitä, miten hän vaikeuksien kautta löysi palvelumuotoilun pariin ja, miten hän selätti tiellään olleet esteet.

1. kauden jaksot

Harri Nieminen vieraana Palvelumuotoilijan ALOITTAJA-webinaarissa

1. Harri Nieminen – intohimosta palvelumuotoiluun

Harri Nieminen on palvelumuotoilun ja asiakaskokemuksen timanttinen ammattilainen, joka on tehnyt mittavan ja mielenkiintoisen uran palvelumuotoilun parissa. Tässä jaksossa Harri kertoo omasta intohimostaan palvelumuotoiluun sekä urastaan in-house palvelumuotoilijana, palvelumuotoilun konsulttina sekä palvelumuotoilutiimien johtajana ja asiakaskokemuksen kehittäjänä.

Palvelumuotoilun bisneskirjan tekemisestä kertovat Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa kirjan kehittäjät ja kirjoittajat

2. Palvelumuotoilun bisneskirja – kurkistus menestyskirjan kulisseihin

Palvelumuotoilun bisneskirja ilmestyi vuonna 2019 ja on siitä lähtien innostanut tuhansia ihmisiä palvelumuotoilun pariin nousten nopeasti myös alan keskeiseksi perusteokseksi. Tässä jaksossa kirjan kirjoittajat Mikko Koivisto, Johanna Säynäjäkangas ja Sofia Forsberg kertovat kuinka kirja syntyi ja millainen kasvutarina sen tekeminen oli.

Miia Mökkälä vieraana Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

3. Miia Mökkälä – diplomi-insinööristä palvelumuotoilijaksi

Miia Mökkälä on tuontantotalouden diplomi-insinööri, josta tulikin palvelumuotoilija ja täysin uudenlaisen puhelinliittymän, Telia Dotin kehittäjä. Tässä jaksossa Miia kertoo oman kasvutarinansa palvelumuotoilun parissa sekä avaa kuulijoille Telia Dotin kehitysprosessia, joka eteni salaisesta projektista kohti mullistavaa ratkaisua.

Riikka Vainikka vieraana Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

4. Riikka Vainikka – palvelumuotoilun edistäjän kasvutarina

Riikka Vainikka on intohimoinen liiketoiminnan kehittäjä ja asiakaslähtöisen toiminnan edistäjä, jolla on ollut merkittävä rooli palvelumuotoilun sisään ajamisessa ja haltuun ottamisessa Nordealla ja Nordea Rahoituksella. Tässä jaksossa Riikka kertoo oman kasvutarinansa palvelumuotoilun edistäjänä sekä jakaa kuulijoille oppejaan ja oivalluksiaan kehitysmatkansa varrelta.

Tanja Jänicke vieraana Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

5. Tanja Jänicke – palvelumuotoilun rohkea ja palkittu edelläkävijä

Tanja Jänicke on palvelumuotoilija ja sisustusarkkitehti, joka on yksi Suomen ensimmäisen joukkorahoituspalvelu Mesenaatin perustajista sekä muotoilun valtionpalkinnon 2020 voittaja. Tässä jaksossa Tanja kertoo omasta kehitysmatkastaan erilaisten osallisuutta ja yhteisöllistä kaupunkikulttuuria tukevien pioneerihankkeiden ideoijana ja toteuttajana.

Ulla Jones yhteistyössä Qaswuan kanssa

6. Ulla Jones – palvelumuotoilun moniosaajan kasvutarina

Ulla Jones on palvelumuotoilun moniosaaja sekä muotoilumyönteisen kulttuurin rakentaja, strateginen kehittäjä ja asiakaslähtöisyyden puolestapuhuja. Tässä jaksossa Ulla kertoo omista kehitysaskelistaan palvelumuotoilun parissa sekä antaa vinkkejä siihen, miten yrityksissä saadaan nostettua palvelumuotoilukyvykkyyttä sekä rakennettua muotoilumyönteistä kulttuuria.

Teija Hakaoja vieraana Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

7. Teija Hakaoja – johtajana palvelumuotoilun näköalapaikoilla

Teija Hakaoja toimii ison muotoilutiimin johtajana Goforella sekä Service Design Network Suomen jaoston vetäjänä ja kansainvälisen jaostiimin jäsenenä. Tässä jaksossa Teija kertoo oivalluksistaan palvelumuotoilu-uraltaan sekä kokemuksistaan palvelumuotoilun näköalapaikoilta niin konsulttina, tiimien rakentajana kuin johtajana.

Mikko Koivisto vieraana Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastissa

8. Mikko Koivisto – palvelumuotoilun pioneeri ja keskeinen vaikuttaja

Mikko Koivisto on se henkilö, jota saamme kiittää palvelumuotoilun tuomisesta meidän kaikkien tietoisuuteen. Mikko onkin yksi alan keskeisistä pioneereista, joka on vaikuttanut merkittävästi palvelumuotoilun kehittymiseen sekä käytön yleistymiseen niin Suomessa kuin maailmalla. Tässä jaksossa Mikko kertoo omasta kehitysmatkastaan ja avaa kuulijoille uransa mielenkiintoisia käänteitä.

9. Reijo Karhinen – edelläkävijäjohtajan kokemuksia palvelumuotoilusta

Reijo Karhinen toimi OP Ryhmän pääjohtajana vuosina 2007–2018 ja oli silloin merkittävästi vaikuttamassa palvelumuotoilun hyödyntämiseen ja haltuun ottamiseen. Jaksossa Karhinen kertoo, millaisia kokemuksia ja oppeja hän sai näiltä vuosilta, jolloin OP Ryhmästä tuli palvelumuotoilun haltuun ottamisen edelläkävijä – ja jonka esimerkkiä monet yritykset ovat jo lähteneet seuraamaan.

Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastin päätösjaksossa vieraana Anniina Ojutkangas

10. Ensimmäisen kauden kattaus – tapahtumat, opit ja oivallukset

Palvelumuotoilun kasvutarinoita podcastin 1. tuotantokausi on nyt paketissa ja on aika tarkastella, mitä oikeastaan tuli tehtyä ja opittua. Jaksossa kerromme podcastin kasvutarinan ideasta toteutukseen sekä pääsemme kuulemaan podcastimme kuuntelijan, palvelumuotoilija Anniina Ojutkankaan kokemuksia ja oivalluksia kauden jaksoista.

Yhteistyökumppaneitamme

Podcast kuunneltavissa myös