fbpx

Qaswua Design & Development Oy tietosuojaseloste

Tämä on Qaswua Design & Development Oy:n (myöhemmin Qaswua) henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on voimassa 24.3.2020 alkaen toistaiseksi. 

Tietosuojaselostetta on päivitetty viimeksi 24.3.2020. 

Yksityisyydensuojasi on meille tärkeää

Qaswua on sitoutunut suojaamaan palvelujensa käyttäjien yksityisyyttä ja noudattamaan toiminnassaan tietosuojalainsäädäntöä ja hyviä tietosuojakäytäntöjä. Huolellisella tietojenkäsittelyllä varmistamme velvoitteiden ja vaatimusten noudattamisen sekä henkilöiden oikeuksien turvaamisen parhaalla mahdollisella tavalla. 

Henkilötietojen käsittely on tarpeen, jotta Qaswua voi markkinoida ja tuottaa palveluitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä tietosuojaselosteessa kerromme Qaswuan henkilötietojen keräämistä ja käsittelyä koskevat käytännöt. Lisäksi yksittäisillä palveluilla voi olla tätä tietosuojaselostetta täydentäviä tai sen kanssa rinnakkaisia tietosuojaselosteita. 

Pyydämme sinua lukemaan tietosuojaselosteen huolellisesti ennen verkkosivustomme käyttöä ja palveluidemme käyttäjäksi rekisteröitymistä. Tietosuojaselostetta päivitetään tarvittaessa palvelujen ja verkkosivuston kehittyessä, joten suosittelemme tutustumaan tietosuojaselosteeseen säännöllisesti.   

Käyttämällä www.qaswua.fi tai www.qaswua.com -verkkosivustoa (myöhemmin verkkosivustoa) ja palveluitamme, täyttämällä lomakkeen, kommentoimalla tai ottamalla meihin yhteyttä, hyväksyt, että käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.  

Rekisterinpitäjänä toimii Qaswua Design & Development Oy, Sundetin Puistotie 5 C 02450 Sundsberg. Yksityisyydensuojaan liittyvissä asioissa ja kysymyksissä voit olla meihin yhteydessä lähettämällä viestiä osoitteeseen [email protected].

Mitä tietoa keräämme? 

Qaswuan henkilötietorekisteri pitää sisällään vain liiketoimintansa toteuttamisen ja kehittämisen kannata olennaisia tietoja, joita yritys tarvitsee potentiaalisten asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden tavoittamiseen ja palvelemiseen sekä olemassa olevien asiakkuuksien ja yhteistyösuhteiden hoitamiseen. Qaswuan henkilörekisteri sisältää tietoja, jotka yritys on saanut asiakkaistaan tai yhteistyökumppaneistaan joko suoraan heiltä itseltään, yhteistyökumppaneiltaan tai julkisista tietokanavista (esim. yritysten nettisivuilta).  

Qaswuan verkkosivustolla keräämme henkilötietoja, tilaustietoja ja teknistä dataa. Henkilötietoja muodostuu yrityksen nettisivulla yhteydenottolomakkeesta, kommenteista, profiilin luomisesta, palveluiden tilaustiedoista ja palautetuista tehtävistä, evästeistä, analytiikasta sekä mahdollisen kolmannen osapuolen upokkeista.  

Qaswua kerää käyttäjästä tietoja, kun käyttäjä käyttää verkkosivustoa, ostaa palveluita, rekisteröityy palveluiden käyttäjäksi, päivittää profiiliaan ja käyttää palveluita. Tämän lisäksi henkilörekisteriin saatetaan tallentaa tietoja, jotka saadaan asiakkaalta muun muassa www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa yritykselle tietojaan. 

Palveluiden käyttäjäksi rekisteröitymisen yhteydessä keräämme ainakin seuraavat tiedot: 

  • Yrityksen nimi (jos yritysasiakas) 
  • Henkilön eli käyttäjän nimi 
  • Sähköpostiosoite 
  • Käyttäjätunnus 
  • Salasana 

Palvelujen ostajan osalta keräämme lisäksi seuraavat tiedot: 

  • Puhelinnumero 
  • Osoitetiedot 
  • Y-tunnus (jos yritysasiakas) 
  • Asiakkuuteen liittyviä tietoja, kuten asiakkaan tilaushistoria 

Qaswuan uutiskirjeen tilaajaksi on mahdollista rekisteröityä pelkällä sähköpostiosoitteella. Halutessasi voit myös peruuttaa tilauksen uutiskirjeessä olevan linkin kautta. 

Kun käyttäjä vierailee verkkosivustolla, käyttäjän tietokone lähettää automaattisesti tiettyjä teknisiä ja muita tietoja (esim. IP-osoite, selaintyyppi ja tieto siitä, mitä kautta käyttäjä tuli sivustolle). Qaswua kerää myös evästeiden avulla tietoja siitä, miten käyttäjä käyttää sivustoa. Tähän voit tutustua tarkemmin tietosuojaselosteen Evästeet-osiossa (kohta 8.). 

Syöttämällä henkilötietoja verkkosivustolla oleviin lomakkeisiin tai muutoin käyttäjän ilmoittaessa henkilötietojaan Qaswua:lle, käyttäjä hyväksyy henkilötietojensa keräämisen, käytön ja luovuttamisen tämän tietosuojaselosteen mukaisesti tässä tietosuojaselosteessa ilmoitettuun rajoitettuun tarkoitukseen. 

Mitä tarkoitusta varten käsittelemme henkilötietoja? 

Keräämme, säilytämme ja käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin. Pääasiallisia käyttötarkoituksia ovat: 

  • Asiakassuhteen hoitaminen 
  • Asiakastietojen ja käyttäjätunnusten ylläpitäminen 
  • Käyttäjien tunnistaminen 
  • Palveluiden tuottaminen ja toimittaminen 
  • Palvelujen henkilökohtaistaminen ja käyttäjäystävällisyyden varmistaminen 
  • Laskutus 
  • Verkkosivuston, liiketoiminnan ja palveluiden kehittäminen, suunnitteleminen ja analysoiminen 
  • Markkinointi ja tiedottaminen 
  • Yhteydenottopyyntöihin vastaaminen 
  • Sopimusvelvoitteidemme toteuttaminen 
  • Oikeudellisten velvoitteiden ja vaateiden täyttäminen 
  • Palveluiden kohdentaminen 

Pääasiallisesti käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme tuottaa sinulle parempia ja paremmin kohdistettuja palveluita. Käsittelemme palveluiden käyttöön liittyviä tietoja palvelujen ja sisältöjen kehittämiseksi sekä palvelukokemuksen ja palveluiden tavoitettavuuden parantamiseksi. Käsittelemme henkilötietoja myös Qaswuan toimintaan, palveluihin ja sisältöihin liittyvissä asiakaspalautteissa, kyselyissä ja tutkimuksissa.  

Olemme yhteydessä käyttäjiimme kertoaksemme Qaswuan palveluista ja sisällöistä. Rekisteröityessäsi Qaswuan palvelujen käyttäjäksi saat tietoa tarjoamistamme eduista ja sisällöistä sähköpostiisi. Lisäksi saatamme olla sinuun yhteydessä asiakaspalveluun ja palveluihin liittyvissä asioissa. 

Millä perusteella käsittelemme henkilötietoja?

Qaswua käsittelee henkilötietoja vain silloin, kun siihen on oikeudellinen peruste. Henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen peruste riippuu tietojen käsittelyn luonteesta ja tarkoituksesta. Käsittelyperusteena voi olla käyttäjän ja Qaswuan välinen sopimus. Kun luot käyttäjäprofiilin Qaswuan verkkopalvelussa, käsittelemme tietojasi palvelun toteuttamista varten. 

Tietyissä tapauksissa käsittelyn perusteena voi olla käyttäjän suostumus. Joidenkin palvelujemme yhteydessä käsittelemme tietojasi, kun annat siihen suostumuksesi. Tällaista käsittelyä voi olla muun muassa suositteluviestien tilaaminen tai sijaintitiedon käsittely. Suostumuksen perusteella tehtävä käsittely on aina vapaaehtoista ja voit aina peruuttaa antamasi suostumuksen. 

Lisäksi saatamme käsitellä henkilötietoja Qaswuan asianmukaisen tarpeen eli oikeutetun edun perusteella. Tällaista käsittelyä voi olla esimerkiksi tietojen kerääminen palvelujen tarjoamiseksi ja liiketoiminnan harjoittamiseksi sekä kehittämiseksi: 

  • palvelujen ja sisältöjen kehittämistä varten 
  • sisältöjen käytön analysointia varten 
  • palvelujen personointia varten 
  • palvelujen teknistä kehitystä ja palvelujen toimivuuden varmistamista varten 
  • Qaswuan ja sen asiakkaiden turvallisuuden varmistamista, palvelussa tapahtuvien väärinkäytösten estämistä ja Qaswuan omaisuuden suojaamista varten 
  • tekijänoikeuslainsäädännön asettamisen vaatimusten valvomista varten 
  • asiakasviestintää, asiakaspalautteiden käsittelemis sekä asiakassuhteen hallinnointia varten. 

Kun käsittelemme henkilötietoja oikeutetun edun perusteella, arvioimme tarkasti henkilötietojen käsittelyn tarpeellisuuden ja oikeasuhtaisuuden. 

Luovutammeko tietoja kolmansille osapuolille? 

Luovutamme tietoja Qaswuan ulkopuolelle ainoastaan seuraavissa tilanteissa: 

  • Voimme suostumuksellasi luovuttaa henkilötietoja Qaswuan kumppaneille palveluiden käytön yhteydessä.  Henkilötietoja voidaan luovuttaa nimenomaisella suostumuksellasi esimerkiksi Qaswuan ulkopuolisen toimijan tarjoamaan palveluun.  
  • Henkilötietojen luovuttaminen tutkimuskäyttöön.  Saatamme joissakin tapauksissa luovuttaa tietoja tieteellistä – tai muuta tutkimuskäyttöä varten edellyttäen, että kyseiset tiedot on ensin muutettu sellaiseen muotoon, josta yksittäiset henkilöt eivät enää ole tunnistettavissa. 
  • Luovutamme henkilötietoja viranomaisille vain pakottavan lainsäädännön edellyttämällä tavalla.  Henkilötietoja voidaan luovuttaa toimivaltaisen viranomaisen esittämien vaatimusten perusteella ja vain lakiin perustuvien edellytysten mukaisesti. 
  • Henkilötietojen luovuttaminen yritys- tai liiketoimintakaupassa. Mikäli olisimme osallisena yritys- tai liiketoimintakaupassa, saatamme luovuttaa tietojasi. 

Kuka käsittelee henkilötietoja? 

Henkilötietoja Qaswua:lla käsittelee ainoastaan henkilöt, joilla on toimenkuvansa puolesta peruste käsitellä tietoja. 

Alihankkijoiden käyttö 

Qaswua saattaa käyttää alihankkijoita ja palveluntarjoajia palvelujensa toteuttamiseen ja tekniseen ylläpitoon, asiakaspalveluun, käyttäjätietojen hallinnointiin ja analysointiin, tutkimuksiin, asiakasviestintään tai erilaisten kampanjoiden toteuttamiseen. Qaswuan alihankkijat ja palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietoja siinä määrin, kun ne osallistuvat Qaswuan palvelujen toteuttamiseen ja tässä tietosuojalausekkeessa kuvattujen käyttötarkoitusten toteuttamiseen.  

Palveluntarjoajat ja alihankkijat eivät saa käyttää tietojasi mihinkään muihin, kuin tässä tietosuojaselosteessa ja mahdollisissa palvelukohtaisissa tietosuojaselosteissa kuvattuihin Qaswuan määrittämiin tarkoituksiin. Qaswua velvoittaa heidät pitämään tietosi salassa ja huolehtimaan asianmukaisesti riittävästä tietoturvan tasosta henkilötietojen suojaamiseksi. 

Tiedot kolmansille osapuolille 

Qaswuan verkkopalvelut saattavat sisältää linkkejäpääsyn muille sivustoille tai sisältöä muilta sivustoilta. Tällaiset sivustot ja linkit eivät ole Qaswuan määräysvallassa ja emme siten voi vastata niiden sisällöstä. Mikäli käyttäjä vierailee linkitetyllä sivustolla, sivuston käyttö tapahtuu kyseisen sivuston oman tietousojaselosteen ja käyttöehtojen mukaisesti. 

Käsitelläänkö tietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolella? 

Tuotamme palvelut ja käsittelemme henkilötietoja pääosin EU- ja ETA-maissa sijaitsevia toimijoita ja palveluja hyödyntäen. Joissain tapauksissa saatamme toteuttaa palveluja myös muualla sijaitsevia toimijoita, palveluja ja palvelimia käyttäen. Näissä tapauksissa henkilötietojasi saatetaan siirtää EU- tai ETA-maiden ulkopuolelle sellaisiin maihin, joiden henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö poikkeaa Suomen lain vaatimuksista. Toteutamme tällaiset siirrot lainsäädännön edellyttämällä tavalla, esimerkiksi EU:n komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita käyttäen ja näin varmistamme, että henkilötietojen suoja on riittävällä tasolla. Huolehdimme, että henkilötietojen käsittely tapahtuu tämän tietosuojalausekkeen mukaisesti riippumatta siitä, missä tietoja käsitellään.

Mitä teemme suojataksesi henkilötietojasi? 

Kiinnitämme huomiota tietosuojaan ja tietoturvaan palvelujemme suunnittelussa ja tuottamisessa. Tietojasi säilytetään palveluntarjoajamme palvelimilla, jotka on suojattu alan yleisten käytäntöjen mukaisesti. Keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot pidetään luottamuksellisina, eikä niitä ilmaista muille kuin niitä työssään tarvitseville taikka luottamuksellisesti ja rajoitetusti palvelusopimusten perusteella asiakkaillemme. Pääsy henkilötietoihisi on suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin. 

Toteutamme tietosuojaa ja tietoturvaa muun muassa ennakoivan riskienhallinnan keinoin, huomioimalla tietosuojan ja tietoturvan palvelujemme suunnittelussa, kouluttamalla henkilöstöämme ja tarkastelemalla säännöllisesti palvelujemme vaatimustenmukaisuutta suhteessa tietosuojalainsäädäntöön.

Miten käytämme evästeitä? 

Käytämme evästeitä ja muita vastaavia menetelmiä verkkosivuston ja sen palvelujen tarjoamiseen ja kehittämiseen sekä sisältöjen personointiin. Evästeet ovat lyhyitä tekstitiedostoja, jotka verkkopalvelin tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet antavat meille tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme.  

Verkkosivuston käyttäjä voi antaa suostumuksensa tai kieltää evästeiden käytön verkkoselaimensa asetuksista. Useimmat verkkoselaimet sallivat evästeet automaattisesti. Huomaathan kuitenkin, että evästeiden estäminen saattaa rajoittaa verkkosivustomme toimivuutta. Verkkosivustollamme voi olla myös muita, Qaswuan ulkopuolisten toimijoiden komponentteja esimerkiksi yhteisöpalveluihin liittyen. Kolmansien osapuolten evästeet tallentuvat näiden palveluntarjoajien käyttöön. 

Käyttäjää ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden avulla. Jos käyttäjä on rekisteröitynyt Qaswuan palvelujen käyttäjäksi, voimme täydentää palvelujen käyttöön liittyviä tietoja käyttäjäprofiilin tiedoilla. Tietoja ei kuitenkaan käytetä muihin kuin tässä tietosuojaselosteessa myöhemmin esitettyihin käyttötarkoituksiin. 

Sosiaaliset laajennukset 

Qaswuan verkkosivustolla ja palveluissa on linkkejä ja yhteyksiä kolmannen osapuolen verkkosivustoihin sekä niin kutsuttuja sosiaalisia laajennuksia (esim. Facebookin yhteisöliitännäisiä). Qaswuan verkkosivustolla olevat kolmannen osapuolen ylläpitämät liitännäiset latautuvat näiden palvelujen omilta palvelimilta. 

Yhteisöliitännäisten kautta sosiaalisen median palveluntarjoajalle tallentuu tietoa käyttäjän vierailusta sivulla. Osassa sosiaalisen median liitännäisiä yksittäisen käyttäjän tietoja luovutetaan vain silloin, kun käyttäjä on itse aktiivinen esimerkiksi jakamalla artikkelin sosiaalisen median liitännäisen avulla. 

Qaswuan verkkosivustolla ja palveluissa oleviin kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin tai kolmannen osapuolen välittämiin sovelluksiin sovelletaan kyseisen osapuolen käyttö- ja muita ehtoja. Tällöin nämä sosiaalisen median palveluntarjoajat käsittelevät tietoja rekisterinpitäjinä ja soveltuvin osin yhteisrekisterinpitäjinä Qaswuan kanssa. 

Tietojen käyttötarkoitukset: 

  • Palvelujen toiminnallisuudet: Hyödynnämme evästeitä palvelujen toiminnallisuuksien toteuttamiseksi. Tällaisia toiminnallisuuksia voivat olla esimerkiksi sisäänkirjautuminen sekä käyttäjäkohtaisten asetusten muistaminen. 
  • Ymmärrys palvelujen käytöstä: Hyödynnämme evästeitä ja muita vastaavia menetelmiä palvelujemme kävijämäärien tilastoinnissa. Evästetieto auttaa meitä ymmärtämään, miten palvelujamme ja sisältöjämme käytetään ja, mitkä niistä ovat suosittuja käyttäjien keskuudessa. Kävijämittaustiedot ovat tilastollisia tietoja, jotka kuvaavat esimerkiksi sivustolla vietettyä aikaa tai artikkelin lukukertoja. 
  • Käyttäjäkokemuksen ja palvelun henkilökohtaisuuden kehittäminen: Käytämme evästeitä ja muita vastaavia menetelmiä käyttäjäkokemuksen kehittämiseksi. Näin voimme auttaa käyttäjiämme löytämään sisältöjä, jonka uskomme kiinnostavat juuri heitä sekä personoida sivustomme käyttökokemusta. 
  • Palvelujen käytettävyyden varmistaminen: Voimme lisäksi kehittää palvelujemme käytettävyyttä evästeillä ja muilla vastaavilla menetelmillä. Niiden avulla palvelumme pystyy muistamaan esimerkiksi käyttäjän viimeksi käyttämät palvelut tai asetukset. Näin ollen evästeet ja muut vastaavat menetelmät mahdollistavat palvelujemme sujuvamman käytön ja teknisten toiminnallisuuksien toimivuuden. 

Asiakkaan vaikutusmahdollisuudet 

Evästetietojen tallentaminen ja kerääminen tapahtuu palvelun käyttäjän antaman suostumuksen perusteella. Käyttäjä voi antaa suostumuksensa selaimen asetusten avulla. Selaimen asetusten kautta käyttäjä voi halutessaan tyhjentää kerätyt evästeet. Käyttäjä voi estää yksilöivien tietojensa näkyvyyden myös niin kutsutuille sosiaalisille laajennuksille käyttämällä Qaswuan sivustoja siten, ettei ole samanaikaisesti kirjautuneena yhteisöpalveluihin. Evästeiden käytön estäminen saattaa kuitenkin vaikuttaa sivuston tai sen osien toimivuuteen, jolloin kaikki palvelun toiminnallisuudet eivät välttämättä toimi tarkoitetulla tavalla.

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme tietojasi voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti ja vain niin kauan, kuin on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi. Henkilötietojen säilytysaika vaihtelee palvelukohtaisesti ja riippuu tietojen luonteesta.  

Pyrimme pitämään huolen, ettemme säilytä vanhentuneita tai tarpeettomia tietoja sekä arvioimme tietojen säilytysajan tarvetta säännöllisesti. Halutessasi voit poistaa käyttäjäprofiilisi Qaswuan verkkosivustolta. Huomioithan kuitenkin, että jotkut Qaswuan palvelut saattavat sisältää julkisia kommenttiosioita tai keskustelupalstoja. Näin ollen käyttäjätunnuksesi ja julkaisemasi sisältö saattavat jäädä näkyviin myös sen jälkeen, kun olet poistanut käyttäjäprofiilisi.

Miten voit käyttää tietosuojalainsäädännön mukaisia oikeuksia?

Qaswuan palvelujen käyttäjillä on oikeus: 

  • Tarkistaa omat tietonsa. Sinulla on oikeus saada meiltä tieto siitä, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Jos käsittelemme tietoja, sinulla on oikeus tarkistaa, mitä sinua koskevia henkilötietoja käsittelemme. 
  • Pyytää korjaamaan virheet. Sinulla on oikeus pyytää, että korjaamme sinua koskevat virheelliset tai vanhentuneet taikka muuten puutteelliset henkilötiedot.  
  • Rajoittaa tietyissä tapauksissa käsittelyn rajoitusta 
  • Pyytää tietojen siirtämistä silloin, kun tietoja käsitellään sopimuksen tai suostumuksen perusteella. 
  • Vastustaa oikeutettuun tai yleiseen etuun perustuvaa tietojen käsittelyä. Huomaathan, että tässä tilanteessa emme todennäköisesti pysty palvelemaan enää sinua. 
  • Peruuttaa antamansa suostumus henkilötietojen käsittelyyn. 
  • Tehdä valitus valvovalle viranomaiselle. 

Mikäli haluat käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi, tulee pyyntö lähettää meille kirjallisesti osoitteeseen [email protected]Vastaamme pyyntöön EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa) ja pyydämme sinua tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytesi.  

Pääosassa palvelujamme voit peruuttaa antamasi suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn kyseisen palvelun kautta. Voit myös päivittää henkilötietojasi kirjautumalla käyttäjäprofiiliisi Qaswuan verkkosivustolla.  

Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Kehitämme jatkuvasti verkkosivustoamme ja palvelujamme, jonka vuoksi päivitämme tietosuojaselostetta tarvittaessa. Päivitykset voivat tulla ajankohtaisiksi myös lainsäädännön muuttuessaMuutokset tulevat voimaan, kun olemme julkaisseet päivitetyn tietosuojaselosteen. Pyydämmekin sinua siitä syystä tutustumaan tämän tietosuojaselosteen sisältöön säännöllisin väliajoin.