fbpx
Osa 1 of 0
Käynnissä

ZOOM-tapaaminen 3.moduuli

30.11.2020 ZOOM-tapaamisen materiaalin löydät tästä.

Olemme koonneet alle muutaman tiedotusasian, jotta myös he, jotka eivät eilen päässeet paikalle, saisivat myös tiedon näistä.

Muodostimme eilisessä tapaamisessa uudet pienryhmät ja otimme niiden rakentamisessa huomioon paikalla olijoiden toiveet. Tässä kaikille vielä yhteisesti tiedoksi uudet pienryhmät (he, jotka jo aiemmin ilmoittivat tekevänsä valmennuksen loppuun itsenäisesti, eivät ole mukana uusissa ryhmissä):

  • Lauri, Satu, Jenni, Auli
  • Leena, Tiina, Kikka, Tarja
  • Kirsi, Anu, Pia, Salla
  • Minttu, Mariia, Heidi, Piritta


Mikäli haluat edelleen jatkaa pienryhmätyöskentelyä, mutta et päässyt osallistumaan eiliseen ZOOM-tapaamiseen, suosittelemme olemaan yhteydessä uuteen pienryhmääsi mahdollisimman pian ja sopimaan yhteisestä työskentelystä.

Työstimme tapaamisessa yhdessä myös palvelumuotoilijan keskeisiä taitoja ja osaamisalueita. Tätä työstöä voi vielä jatkaa ja poissaolijatkin voivat käydä sinne omia lisäyksiään tekemässä: https://flinga.fi/s/FCY7LAB. Koostamme kaikista tällä viikolla pidettävistä, kolmen eri valmennusryhmän vastauksista sitten jäsennellyn koonnin ja lisäämme sen valmennusalustalle.

Tapaamisessa Lauri esitteli oman ryhmänsä ajatuksia siitä, mitkä asiat heidän mielestään ovat varmistaneet sen, että pienryhmätyöskentely on ollut tosi onnistunutta. Tässä niistä vielä muutama poiminta vinkiksi otettavaksi sinne oman pienryhmän työskentelyyn:

  • ryhmän yhteiset ja yhdessä sovitut tavoitteet tuovat fokusta työskentelyyn
  • omalla panostuksella voi vaikuttaa merkittävästi myös siihen mitä saa ryhmältä
  • aktiivinen yhteydenpito pienryhmän kanssa pitää työskentelyä käynnissä
  • yhteiset toimintatavat, joihin koko pienryhmä sitoutuu, on tärkeää luoda heti aluksi
  • puheenjohtajan / fasilitoijan nimeäminen jokaiseen tapaamiseen (oma lisäys: pienryhmät ovat myös erinomainen tilaisuus harjoitella erilaisia fasilitointikeinoja)
  • huolellinen valmistautuminen ja sovituista aikatauluista kiinni pitäminen


Osallistujien toiveesta sovimme, että pidämme myös 4. moduulissa yhteisen ZOOM-tapaamisen, joskin hieman lyhyemmän kuin eilen. Ajankohta tälle tapaamiselle on joulusta johtuen vasta moduulin keskivaiheilla eli 7.1.2021 klo 12–13. Tervetuloa taas silloinkin mukaan tapaamaan koko ryhmällä ja kertomaan kuulumisianne!

Kerroimme teille aiemmin myös käynnistymässä olevasta kehitysprojektistamme, jossa sukellamme syvemmälle aloittavan palvelumuotoilijan tarpeisiin ja taustoihin sekä luomme tämän ymmärryksen pohjalta erilaiset aloittavan palvelumuotoilijan käyttäjäprofiilit. Nyt voimme iloksemme kertoa, että kehitysprojekti on startannut ja toteutamme sen yhteistyössä Ornamon kanssa. Toivommekin, että saisimme myös ALOITTAJA-valmennuksen osallistujista mahdollisimman paljon osallistujia siihen.

Kyselyyn voi vastata täällä: https://forms.gle/LhLu4xcPgAZuZda19. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kaksi Palvelumuotoilun bisneskirjaa (arvo a’ 67 €) sekä yhden Rajaton muotoilu (eng. Boundless Design) -kirjan suomenkielisenä ja yhden englanninkielisenä (arvo a’ 42,40 €)